Bushistorisk Selskab - Se vores busser
I år gik starten fra Danmarks Busmuseum i Skælskør, med meget bedre plads end den hidtil anvendte tankstation på Næstvedvej. Foto: Lars Ersgaard.
Nordisk Veterantræf i Skælskør - Startstedet på Danmarks Busmuseum
Skrevet d 27/08 2017

Med de store faciliteter på Danmarks Busmuseum, var det selvskrevet at lade vort nordiske veterantræf starte herfra. Der var ankomst og morgenmad imellem kl. 8.00 og 8.30 og herefter fik deltagerne startposerne med kort, noter, resultatskema, strips og startnummer. Numrene op til og med 19 udleveredes, fordelt imellem de deltagende lastbiler, og en række busser fra Danmarks Busmuseum. Også en af de nyest tilkomne deltog, nemlig hotelbussen, som vi denne måned har modtaget fra Jørgen Larsson i Klippinge.

Bushistorisk Selskab - Se vores busser
Første post var ved den smukke Kanehøj Mølle. Foto: Lars Ersgaard.
Nordisk Veterantræf i Skælskør - Ruten
Skrevet d 27/08 2017

Ruten var naturligvis en række naturskønne veje i Skælskørs omegn, udstukket via de udleverede kort og noter. Og som man var nødt til at følge med omhu, da konsekvensen ville være anstrengende bakke- og vendemanøvrer, på de smalle veje som blev anvendt. Nogle fik lært ikke at vælge den nemme løsning, med blot at køre efter den forankørende, der observeredes nemlig to deltager efter hinanden, der kom til at køre rundt på Mindeshoved i forkert retning. 

Bushistorisk Selskab - Se vores busser
Blandt opgaverne var at give et bud på vægten af denne ellert? Foto: Lars Ersgaard.
Nordisk Veterantræf i Skælskør - Opgaverne
Skrevet d 27/08 2017

Opgaverne, der var udtænkt af vor arkivar Jens Birch, omfattede både færdighedsprøver og paratviden, bl.a. hvilke dækmærker der produceres hvor og hvilke navnebetegnelser for givne lastbilmodeller Scania-Vabis har anvendt. Opgaverne var fordelt over 8 poster, hvor den sidste lå ved ankomsten på havnen. 

Bushistorisk Selskab - Se vores busser
Målområdet var havnen, hvor de deltagende køretøjer var opstillet. Foto: Lars Ersgaard.
Nordisk Veterantræf i Skælskør - Målområdet på havnen
Skrevet d 27/08 2017

Målområdet var naturligvis Skælskørs flotte havneområde, hvor der var plads til opmarch af de deltagende køretøjer. Sammen med en deltagende lokalbefolkning som publikum, interesseret i de mange spændende lastbiler og busser. Det var naturligvis arrangeret mulighed for frokost, med solide grillpølser, kaffe, fadøl og slush-ice. 

Bushistorisk Selskab - Se vores busser
RC Truckteam havde etableret en stor køreplads for fjernstyrede modelkøretøjer. Foto: Lars Ersgaard.
Nordisk Veterantræf i Skælskør - Havnens udstillinger
Skrevet d 27/08 2017

I ventetiden fra deltagerne ankom, til kl. 15, hvor resultaterne blev bekendtgjort og præmierne uddelt, var der masser at kigge på, hvad angår modeller. Både kørende fjernstyrede, og mere statiske kunne tages i øjesyn.

Bushistorisk Selskab - Se vores busser
Præmierne var doneret af lokale sponsorer. Foto: Lars Ersgaard.
Nordisk Veterantræf i Skælskør - Konkurrencens præmier
Skrevet d 27/08 2017

Klokken 15 var det tid for Ole Vangs oplæsning af de udregnede placeringer, og uddeling af præmier efter først til mølle-selvvalg fra gavebordet.

Bushistorisk Selskab - Se vores busser
Bussen på Danmarks Busmuseum d. 26. august 2017. Foto: Lars Ersgaard.
Morris-Commercial med DOMI-karosseri årgang 1949 til Danmarks Busmuseum
Skrevet d 26/08 2017

I begyndelsen af 2010-årene fik Bushistorisk Selskab en henvendelse fra en veteranbil-samler på Kalundborg-egnen, vedrørende en Morris Commercial årgang 1949 med stålkarosseri bygget hos DOMI i Glostrup. Han havde haft den siden 1987, og eftersøgte nu et nyt hjem til den, til den dag han ville blive gammel. Den er oprindeligt leveret til Thomsens Turisttrafik i Lyngby, og siden anvendt af H. P. Olsen på Bornholm frem til 1972, hvorefter den har stået i forskellige garager, og også blevet repareret i mindre omfang. Bussen er blandt de første busser i Danmark, bygget efter den i dag fremherskende produktionsmetode, med stål-karosseristel oplagt og svejset i jigs, og derfor er den interessant for dansk buskarosseribygnings kulturhistorie. I slutningen af august 2017 kom bussen til Danmarks Busmuseum, hvor den nu kan ses.

Bushistorisk Selskab - Se vores busser
Bussen på Danmarks Busmuseum d. 26. august 2017. Foto: Lars Ersgaard.
Scania-Vabis årgang 1965 overtaget
Skrevet d 12/08 2017

Danmarks Busmuseum blev i løbet af sommeren tilbudt en Scania-Vabis BF56-54 årgang 1965 med karosseri fra J. Ørum-Petersen, der længe har stået adskilt i en lade i Nordjylland, hvor den nu er blevet husvild. Bussen er oprindeligt leveret som bybus med bagdør til Johs. Andersen i Hillerød. I 1978 kom den til Erling Secher i Rostved, hvor den fik bagdøren blændet, og rutebil-stole isat. I 2008 kørte Secher den til HMK i Hjørring med henblik på at få et tilbud på renovering, men grundet en kommunikationsbrist igangsatte HMK en demontering af stole, vinduesruder og sidebeklædningsplader, hvilket blev grundlag for en tvist som siden er gået i hårknude. Bussen er nu hentet til Danmarks Busmuseum

Bushistorisk Selskab - Se vores busser
Bogen har flere end 600 illustrationer hvor vi bl.a. kommer igennem mange af DSBs bustyper, som denne Morris med DOMI-karosseri fra 1949. Foto: Svend E. Ersgaard.
Ny bog: DSB rutebiler - fra Statsbanerne til Combus
Skrevet d 10/07 2017

De fleste husker bestemt DSBs røde rutebiler, og reagerer måske med gru når de hører ordet "Combus".

Og da hele 11 af Danmarks Busmuseums busser har DSB eller Combus som del af sit generalieblad, er der tale om et interessant og relevant hedengangent busselskab, der længe har fortjent sit eget historiske tilbageblik.

Det kommer nu! Her d. 17. juli udsender forlaget J-bog nemlig en ny bog om DSB og Combus, "DSB rutebiler - fra Statsbanerne til Combus" forfattet af Jens Birch og Ole Gold.

Gennem 208 sider og flere end 600 illustrationer fortæller bogen beretningen om DSBs bustrafik, fra starten i Sønderjylland i 1932, til dets endeligt, med salget af Combus til Arriva for kr. 100.- i 2001.

Hvilket er en lang beretning med både 1930-ernes krig imellem de private rutebilejere og baneselskaberne, besættelsens vanskeligheder, bussernes tagen over ved efterkrigstidens banenedlæggelser, 1960-ernes og 1970-ernes smalhals fordi folk fik bil, omstillingen til landets største trafikselskabs-entreprenør i 1980-erne og 1990-ernes licitationer og "volumensyge".

Fra 20. juli kan bogen også købes på Danmarks Busmuseum.

Bushistorisk Selskab - Se vores busser
Bushistorisk Selskab viste flaget med XS91967, en Mercedes-Benz med Ørum-Petersen-karosseri årgang 1974.
Deltagelse ved Silkeborg Veteranrally
Skrevet d 11/06 2017

Det blev uden en bus fra Sjælland, da Bushistorisk Selskab deltog i Silkeborg Veteranrally d. 10. juni. Alle driftsklare busser i Skælskør var nemlig ude på forskellige bestillingskørsler, den netop indregistrerede MAN-VW/Alubus var eksempelvis ude at køre til Villa Gallina med et fødselsdagsselskab. Den til deltagelsen dedikerede Chevrolet Six årgang 1931, er endvidere ikke blevet færdig på værkstedet i Bårse, hvor den er ved at få monteret ny motor. Mercedes-Benz-bussen med Ørum-Petersen-karosseri bosiddende i Herning var derfor den eneste bus som Bushistorisk Selskab deltog med. Silkeborg Veteranrally bød på en interessant række interessante busser med dansk henh. norsk fortid, foruden de mange historiske lastbiler fra ind- og udland, der er grundstammen i orienteringsløbet. En velrestaureret traktor syntes at være en solid trend iblandt de historiske laster, bl.a. sås Buch og Fordson iblandt, bl.a. en med Perkins dieselmotor.
Silkeborg Veteranrally var naturligvis et stort tilløbsstykke, på denne store veterantræf-lørdag, hvor flere kom ilende, efter at have været officials ved andre veteranbiltræf.

Bushistorisk Selskab - Se vores busser
Pariserbussens Café var et velbesøgt indslag aftenen igennem. Foto: Lars Ersgaard
Otte busser og to busruter ved Drengerøvsaftenen.
Skrevet d 27/05 2017
Ved Drengerøvsaftenen i Skælskør d. 26 maj deltog vi ikke blot med Pariserbussens café, opstillet sammen med Volvo B11-bussen, Steyr-bussen og Scania/VBK-bussen. Parkeringsruterne vi kørte, omfattede nu to, idet Drengerøvsaftenen nu er så velbesøgt, at Skælskørhallens parkeringspladser risikerer at melde udsolgt. Derfor inddroges også parkeringspladsen ved Kobæk Strand, og vi kom dermed til at køre to ruter, den gammelkendte Bakkenborgvej-Skælskørhallen, og den nye rute Gammeltorv-Kobæk Strand. Til Skælskørhallen kørte DBJ-bussen og Mercedes-Benz/JØP-bussen der var hentet til fra Herning. Til kobæk kørte SAS-bussen og Alubussen, som vi fik indregistreret i tirsdags efter 11 måneders restaurering.
 
Drengerøvsaftenen var igen i år et særdeles velbesøgt arrangement, ikke mindst hjulpet af vejret og også kalenderen, idet Drengerøvsaftenen i år faldt på en klemdag. Der var også masser at kigge på, veteranbiler, dollargrin, hot-rods, motorcykler, knallerter, traktorer m.v.
 
Bushistorisk Selskab - Se vores busser
På Gammeltorv ved Drengerøvsaftenen d. 26. maj 2017. Foto: Lars Ersgaard.
Alubus indregistreret
Skrevet d 27/05 2017
Efter 11 måneders restaureringsarbejde er der kommet nummerplader på den MAN-VW med Alubus-karosseri årgang 1981, som Danmarks Busmuseum modtog fra Busbladets redaktør Lars Ersgaard d. 25. juni 2016.
 
23. maj 2017 blev bussen synet, godkendt og indregistreret, og fik registreringsnummeret AW80415. Allerede dagen efter var der bud efter den til en sidsteskoledagstur for en 9.-klasse. Ved drengerøvsaften d. 26 maj, var den en af de fire busser, som vi havde indsat på de to parkeringspladsruter vi kørte, Bakkenborgvej-Skælskørhallen og Gammeltorv-Kobæk Strand.
 
I løbet af de 11 måneder er bussens bremser renoveret, og der er også blevet sat skik på bussens el-anlæg. Endvidere har bagagerumsklappen fået et nyt gummihængsel.
 
Med sin størrelse, 8,25 meter lang og 29 siddepladser, er det samtidig en bus med en god størrelse, der samtidig kan komme ind næsten overalt.
 
Bushistorisk Selskab - Se vores busser
Den overdragede buspark omfatter ti busser fra 1986 til 1991, hvoraf Busbevarelsesgruppen har fået flere af dem heloplakeret. Foto: Lars Ersgaard
Ti busser overdraget fra Busbevarelsesgruppen
Skrevet d 21/05 2017

I maj faldt overdragelsesaftalen på plads m.h.t. Busbevarelsesgruppens overdragelse af sine resterende ti busser til Danmarks Busmuseum. Indtil sommeren 2018 er busserne opmagasineret i Busbevarelsesgruppens lejede koldhal i Alsted, hvor Busbevarelsesgruppen og Danmarks Busmuseum deles om lejen. Herefter sker deres opmagasinering, udstilling og kørsel i regí af Danmarks Busmuseum i Skælskør.

Busbevarelsen har publiceret en pressemeddelelse herom, se den på http://bushistorisk-selskab.dk/BBGpresse21maj2017.pdf

 

Bushistorisk Selskab - Se vores busser
Der var naturligvis indsat veteranbus fra Jylland. Foto: Lars Ersgaard
Generalforsamling i Skælskør
Skrevet d 20/05 2017

Bushistorisk Selskabs generalforsamling fandt sted d. 20. maj i Danmarks Busmuseums lokaler.

Som sædvanligt var det velbesøgt, da det også er her, at man møder sine gamle venner fra bus-interessen.

Der var arrangeret et morgenmadskaffebord for dem som ankom tidligt, ligesom der naturligvis var veteranbusforbindelse fra Jylland.

Dirigent var Michael Brandt-Nielsen, der med sin sædvanlige lune, fik dirigeret generalforsamlingen sikkert igennem alle punkterne.

Bestyrelsen havde stillet en mindre kontingentforhøjelse som forslag, motiveret i ønsket om at kunne levere et bedre Busbladet, og det blev tiltrådt.

Vi havde samtidigt lidt rokade på suppleant-posterne, idet Henry Hansen ikke har ønsket genvalg. I stedet indtræder Jens Carl Jensen, en af vores utrættelige frivillige mekanikere på værkstedet.

Det blev samtidig lejlighed til en pæn afsked med vor bogholder Grete Hansen, der nu har valgt otiummets veje.  

Vi fik en lækker treretters menu med bl.a. smuldermør oksesteg og citronfromage som dessert.

Og derefter, og frem til den afsluttende kaffe, var vi på udflugt til bl.a. Vasebro med to af veteranbusserne, Pariserbussen og Scania BF 86-bussen.

Alt i alt var det et vellykket arrangement, ikke mindst forberedt og orkestreret af vore mange aktive frivillige, som vi skylder stor tak.
 
 

Bushistorisk Selskab - Se vores busser
I værkstedet arbejdede vi med at reparere MAN-VW/Alubusens bremser så vi kan komme i mål med at få den synet.
Maj-arbejdslørdag med grillpølser
Skrevet d 06/05 2017

Maj måneds arbejdslørdag bød på en masse aktivitet både med at rengøre og klargøre busser til dagens kørsler, pleje af udearealerne, reparationer på busserne, samling og sortering af arkivsagerne og meget mere. Det var naturligvis ikke muligt uden en god frokost, og i dag foregik det i solgården, med på stedet grillede pølser.

Bushistorisk Selskab - Se vores busser
Danmarks Busmuseums Scania BF 86, første gang på Swap-Meet på Andelslandsbyen.
Scania BF 86 på Swap-Meet på Andelslandsbyen.
Skrevet d 30/04 2017

30. april var der det store Swap-Meet-stumpemarked og veteranbiltræf på frilandsmuseet Andelslandsbyen i Nyvang ved Holbæk. I denne forbindelse havde vi arrangeret en udflugt for vore arbejdslørdage-frivillige i Skælskør, i den nyindregistrerede Scania BF 86 fra 1976.

Det gode vejr med klar blå himmel medvirkede til, at der var en stor deltagelse af veteranbiler.

Derved kunne man rigtigt gå på opdagelse, idet der var parkeret veteranbiler i enhver en krog. Ikke blot de velkendte klassikere, også de mere sjældne og ukendte biltyper, havde fundet vejen forbi.

Ligeledes kunne man se hvordan de veteranbilrestaurerende deltagere gjorde fund på stumpemarkedet, kom gående med lige fra dæk til karosseridæk på skuldrene, til hvad de sikkert gerne vil vise frem på kommende swap-Meets.

Der var åbent i mange af andelslandsbyens historiske butikker og værksteder, hvorved der var noget at se på for alle køn og aldre.
 

Busbladet 86 og betaling af kontingent 2016/17
Skrevet d 10/04 2017

Der er brev på vej med faktura på kontingentopkrævning. Firmaet som distribuerer Busbladet har ændret indpakning af Busbladet. Det medførte at fakturaen ikke kunne lægges ind i Busbladet, men det glemte firmaet at meddele mig. Beklager, men firmaet har meddelt her til morgen mandag, at breve med faktura er indleveret til post fredag d. 7. april. Hilsen og god påske. Ole Vang

Bushistorisk Selskab - Se vores busser
Vi fik bl.a. motioneret vor Scania-Vabis BF 86, der for nyligt er blevet indregisteret og dermed klar til sommersæsonens kørsler.
Busmuseum - byggeplads
Skrevet d 01/04 2017

2017-sæsonens første åbningsdag 1. april faldt sammen med aprils arbejdslørdag, og tydeligt hør- og mærkbart var arbejdet med at etablere et handicaptoilet, til vore mange gæster i kørestol. Foruden det, var vi ca. 15 fremødte i gang med at få ordnet en toppakning, arrrangere arkiv og reservedelslager, rengøre busser og lokaler, og trimme beplantningen til sommersæsonen - typisk for de meget forskelligartede opgaver på Danmarks Busmuseum, så forskelligartede, at alle kan være med.
 

Bushistorisk Selskab - Se vores busser
Den gamle Mercedes-Benz med Ørum-Petersen-karosseri i Hal C
BHS på to stande på Transportmessen i Herning
Skrevet d 24/03 2017

På Transportmessen Transport 2017 i Herning fik vi etableret hele to stande.

I hallen med veteranlastbiludstilling og fjernstyrede model-lastbiler, Hal C, fik vi placeret den gamle Mercedes-Benz med Ørum-Petersen-karosseri fra 1974. Den var naturligvis ikke den eneste gamle Herning-byggede bus i Hallen, idet en gammel Scania-Vabis årgang 1961 fra Ansager Turist også var kørt derind.

I Busmessens hal, Hal H, fik vi opbygget en lille informationsstand med billeder af de busser vi gennem tiden har fået samlet ind, plus indmeldelsesskemaer og flyveblade om museets åbningstider.
 

Dodge Brothers-bus årgang 1928 til museet - plus midler til klargøring
Skrevet d 07/03 2017

I slutningen af 2016 har Danmarks Busmuseum købt en Dodge Brothers-bus årgang 1928, med åbent karosseri med kaleche og plads til 12-14 passagerer.

Den har oprindeligt kørt som turistbus i København, dengang man anvendte turistbusser uden tag. En artikel herom kan man se i Busbladet nr. 52.

Hvad der har gjort det muligt at købe bussen, er især den indsamling af midler, der igangsattes i november.

I februar har Trelleborg Fonden endvidere doneret Danmarks Busmuseum kr. 25.000.-, der vil gå til at bussen kan blive samlet, lakeret og klargjort, sådan at den kan være køreklar til sommersæsonen i 2019.   

Se mere om donationen fra Trelleborg Fonden på sn.dk, link til artikel herom:
http://sn.dk/Slagelse/Busmuseet-modtager-donation-og-bruger-den-paa-nyindkoebt-bus/artikel/635902

Se artiklen om den oprindelige indsamling på VD Online, link til artikel herom:
http://www.vdonline.dk/Skaelskoer/Vil-du-vaere-med-til-at-koebe-en-bus/artikel/7342

Medlemskab af Sammenslutningen af Lokalarkiver
Skrevet d 04/03 2017

Bushistorisk Selskab har tegnet medlemskab af Sammenslutningen af Lokalarkiver (SLA) i Danmark. Årsagen er, at vi i BHS har ønsket at gøre opmærksom på vor eksistens hos lokalarkiver overalt i Danmark. Baggrunden er, at BHS gerne vil have fingre i bushistorisk materiale, som lokalarkiver – måske af pladshensyn – ønsker at skille sig af med. Der er imidlertid ikke mindre end ca. 600 lokalarkiver spredt over det ganske land, og i stedet for at kontakte hver enkelt, har vi nu tilmeldt BHS til SLA, hvor også næsten alle lokalarkiver har medlemskab. I Sammenslutningens medlemsblad i december, fik vi lejlighed til at præsentere os og Danmarks Busmuseum. Lokalarkiver har nu mulighed for at se mere om BHS og omvendt.

Bushistorisk Selskab - Se vores busser
Glædelig jul og godt nytår
Skrevet d 20/12 2016
Med disse julekort-billeder af vor julepyntede pariserbus, i det lige så julepyntede Skælskør, optaget af vor museumsdirektør Ole Vang, vil Bushistorisk Selskab og Danmarks Busmuseum ønske alle vor bushistorie-interesserede medlemmer og interessenter en glædelig jul og et godt nytår.
 
Vor pariserbus har allerede nu haft temmeligt juletravlt, med julecafé på Svanetorvet i decembers weekender op til jul. 
 
Vore busser holder forresten ikke stille juleaften, idet vi kører tilbringerkørsel for Foreningen Juleaftensgruppen i Skælskør, der nu på tredie år arrangerer juleaften for 200 juleløse i Det Røde Pakhus i Skælskør.
 
Vor julehilsen skal derfor også lyde til de mange initivativrige mennesker og foreninger i Skælskør og omegn, der slutter op om det, lige så snart nogen har en fået en god idé, noget vi bushistorie-interesserede også nyder godt af.
 
Bushistorisk Selskab - Se vores busser
Køge Torv.
DBJ-bussen til måske sidste "Juleskibet"
Skrevet d 04/12 2016

Også i år kørte vi tilbringerbus fra Køge Torv og Køge Station til "Juleskibet", den bornholmske markedsplads på færgen Povl Anker, hvor kunsthåndværkere og fødevareproducenter udstiller og sælger deres produkter.

Denne gang var det med DBJ-bussen fra 1967, den gamle Leyland Tiger Cub, der nu har fået repareret styretøj. Sidste år måtte vor Leyland-DAB serie 2 fra 1975 vikariere.

Selvom besøgstallet på "Juleskibet" to timer før lukketid søndag havde rundet de 6000, er det sandsynligvis den sidste gang det gennemføres.

Danske Færger A/S i Rønne, der hidtil har besejlet Bornholm, har nemlig tabt besejlingen til Mols-Linien A/S i Århus, da Mols-Linien A/S bød ind med billetprisreduktion på 51% mod Danske Færger A/S 44%.

Og da Danske Færger A/S har stillet færgen Povl Anker til rådighed for "Juleskibet" med henblik på at stimulere det efterfølgende års trafik til Bornholm, og nu ikke mere skal besejle øen, har man valgt ikke at stille Povl Anker til rådighed  i 2017.
 

Bushistorisk Selskab - Se vores busser
Jens Birch fortalte enthusiastisk om Sorø Karosserifabrik, helt tilbage fra dengang hvor stifteren Aksel Andreasen stod i lære hos sin far på Pedersborg Vognfabrik.
Julemøde i Valby sammen med Busfronten
Skrevet d 03/12 2016

3. december holdt vi fælles jule-medlemsmøde i Valby Kulturhus sammen med Foreningen Busfronten.

Det var naturligvis med præsentation af en hel masse historiske bus-billeder.

Jens Birch havde forberedt og fremførte BHS' indslag, der var beretningen om Sorø Karosserifabrik, med visning af halvtandethundrede billeder om karosserifabrikken, og de mange rute- og turistbusser man har bygget, helt tilbage fra karosserifabrikkens først byggede køretøj, en trækvogn af fornemste kvalitet.

Foreningen Busfrontens havde hele to indslag. Thomas Hildebrandt har i slutningen af november gennemkørt Movia-området for at optage en masse busser i trafiksituationer, der ikke vil kunne opleves efter køreplansskiftet her i december.

Thomas de Laine medbragte en samling ældre busbilleder helt tilbage fra 1970-erne.

Til den tilstødende højtid var det naturligvis med traktement med gløgg, kaffe og æbleskiver, ligeledes var det muligt at erhverve julegaver til businteresserede; bøger fra J-Bog.
 

Bushistorisk Selskab - Se vores busser
Ny bog om Sorø Karosserifabrik
Skrevet d 07/10 2016
Jens Birch har forfattet en bog om Sorø Karosserifabrik, der udkommer her d. 10. oktober. 
 
Bogen er beretningen om Aksel Andreasens karetmagerværksted, der etableredes i 1918, og fordi Aksel Andreasen interesserede sig for biler, hurtigt blev specialiseret i at bygge buskarosserier, og derefter blev Sjællands nok førende buskarosserifabrik, der nåede at bygge flere end 800 busser, plus person- og lastbiler, indtil man valgte at lukke i 1983. 
 
Foruden beretningen om karosserifabrikken, rummer bogen mange beretninger om datidens buskarosseribygning. 
 
Ligeledes har bogen en stor billedkavalkade af forskellige busser bygget af Sorø Karosserifabrik fra 1920-erne og helt op til 1970-erne. 
 
Bogen, som er udgivet af forlaget J-Bog, kan naturligvis købes her på vor hjemmeside, http://www.bushistorisk-selskab.dk/boeger/, se nederst. 
 
Bushistorisk Selskab - Se vores busser
De fleste af busserne var kørt ud, for at give plads til indvielsestalerne inde i hallen. Foto: Lars Ersgaard
Danmarks Busmuseum åbnet
Skrevet d 01/07 2016
1. juli var dagen for vor åbning af Danmarks Busmuseum i Skælskør. Nærmere bestemt kl. 12, hvor vi fik hentet borgmester Stén Knuth og landdistrikts-, teknik- og ejendomsudvalgsformand Henrik Brodersen i pariserbussen, til at klippe indvielsessnoren. Derefter var det tid for indvielsestaler, hele syv, den sidste endda på vers. Derefter var det ikke blot tid for besigtigelse af Danmarks Busmuseum, men også frokost i form af øl, vand og pølser, og derefter kaffe og kage. Det var et velbesøgt arrangement hvor man ikke blot kunne se busserne og spirerne til den kommende museumsudstilling, men også mødt mange andre businteresserede.
 
Nåede du det ikke, er der rig lejlighed til at besøge Danmarks Busmuseum, vi holder åbent fredag 12-17, lørdag og søndag 10-17 i sommersæsonen frem til og med skolernes efterårsferie.
 
Bushistorisk Selskab - Se vores busser
Her skulle man forvente en rød bus, men ved TL-kongressen i Vejle i november 1989 kunne man se denne af Sechers ny Sovpolda-busser, til ruten Warszawa-Moskva. Foto. Lars Ersgaard.
Ny bog om Sechers Rutebiler
Skrevet d 13/03 2016

15. marts udsender forlaget J-Bog en ny bog om de i Djursland engang velkendte røde Sechers Rutebiler.

Den er skrevet af vor tidligere formand, journalist Mikael Hansen, og handler ikke blot om Sechers Rutebilers aktiviteter i Danmark fra 1932 til 1995, men også om Sovpolda-ruten, som man etablerede straks efter jerntæppets fald i 1989 imellem Warszawa og Moskva.

Det foregår på 104 sider, med mere end 160 illustrationer, og bogen kan købes her, se under "Bøger".

Bushistorisk Selskab - Se vores busser
Ny bog om Stautrup Karosserifabrik
Skrevet d 15/07 2015

Vor bushistoriker Jens Birch har forfattet en bog om Stautrup Karosserifabrik, et nu ophørt firma vi mest husker fra bogbusser og passageraptering af varebiler, men som i sin 96 år lange levetid, 1906-2002, byggede mange forskellige slags busser, som bogen naturligvis rummer billeder af, lige fra rutebiler og bybusser, til røntgenbusser og endda en hel sættevognsbus til Carlsberg-bryggeriet. Bogen, som fortæller om det karetmagerværksted Rasmus Skaarup etablerede i 1906, og som siden blev en af landets specialister i individuelt opbyggede buskarosserier, er udgivet af forlaget J-Bog. Den kan naturligvis købes på vor hjemmeside http://www.bushistorisk-selskab.dk/boeger/

Bushistorisk Selskab - Se vores busser
I årene 1947 til 1950 kørte Aabenraa automobilselskab også bybus i Aabenraa. Bl.a. med denne Triangel O21 årgang 1935, som man anvendte frem til 1949. Sv. E. Ersgaard fangede den her ved dens endestation på Aabenraa Statsbanestation.
Ny bog om Aabenraa Automobilselskab
Skrevet d 05/11 2014

I vores boghandel har vi fået en ny titel, nemlig "Aabenraa Automobilselskab" der bringer beretningen om det sønderjyske busselskab, der etableredes til erstatning for de urentable Aabenraa Amts Jernbaner i 1926, og med sine iøjnefaldene røde og sorte busser varetog den lokale og regionale bustrafik ud fra Aabenraa frem til 1997.
Jens Birch, Lars Ersgaard og Claus Hansen har begået bogen i fællesskab, og det er blevet til 108 sider med flere end 125 illustrationer, heraf mange i farver.

Se mere på http://www.bushistorisk-selskab.dk/boeger/

Bushistorisk Selskab - Se vores busser
Den store ”Stena Nautica” fra Grenå Varberg-overfarten lægger til i Hundested, foran det store fremmødte publikum. Foto: Lars Ersgaard.
Grenå-Hundested genåbnet for en dag
Skrevet d 07/09 2014

Med busvognmand Klaus Gotschalk’s store engagement lykkedes det d. 6. september, i Bushistorisk Selskabs regi, at genåbne Grenå-Hundested-færgeruten for en dag, som en markering af 80-året for, at en kreds af rutebilejere etablerede færgeruten 14. juli 1934. Markeringen skete ved at chartre Stena Lines færge Stena Nautica for en dobbelttur Grenå-Hundested-Grenå, som led i en mindeudflugt til Hundested. 220 gæster deltog i udflugten, de fleste 60+, og mange med relation til færgeoverfarten som hyppig passager eller medarbejder, eller med generel passion for det maritime. Der var arrangeret tilbringerbus-kørsel til Grenå henh. Hundested i veteranbusser. I Hundested var der udflugter med veteranbus, bl.a. til Knud Rasmussens hus, og på færgen var der plancheudstillinger fra Grenaa Egnsarkiv og Færgehistorisk Selskab, og foredrag om færger ombord, ved bl.a. tidl. flagskipper Eigild Skibild og færgehistoriker Mogens Nørgaard Olesen.
Lars Ersgaard

SE SENESTE NYT
KOMMENDE AKTIVITETER
BUSBLADET
SE BUSSERNE