Ny bog i vor boghandel

Der er på forlaget J-bog udkommet en ny bog om nu afdøde ingeniør Preben Louw Pedersen, der stod bag flere banebrydende bus-udviklingsprojekter, hvor den unikke DAB-Silkeborg Servicebus nok er den mest kendte.

Rolf Brems har forfattet bogen via samtaler med Prebens enke, Inge, hans assistent ingeniør Lars Overgaard, og en række af hans samarbejdspartnere hos bl.a. DAB-Silkeborg og Danmarks Tekniske Højskole, og afdækker her Prebens virke på flere danske buskarrosserifabrikker; Aabenraa Karosserifabrik, Alubus henh. DAB-Silkeborg.

Det er der kommet en interessant beretning ud af om hvordan Preben var som familiefar, ingeniør, direktør, udviklingschef, underviser og censor i automobilteknik m.v. og hvordan han altid havde en objektiv tilgang til udfordringerne, hvor han bl.a. har udtalt at “En bus er en kasse på hjul, hvor alt det, som får bussen til at køre, sidder i vejen”.

Samtidig bringer bogen de interessante beretninger bag Alubus, DAB Travolator, DAB Servicebus og hvad der udvikledes fra disse sidenhen.

Bogen er på 68 sider og med over 70 illustrationer, de fleste i farver.

Normalprisen er kr. 195,- plus porto men er du medlem af Bushistorisk Selskab kan du naturligvis erhverve bogen med 25% medlemsrabat ved at bestille bogen på salg@bushistorisk-selskab.dk.