Vor busudflugt til Anchersen

Vi var et selskab på ti, da vi den 1. september aflagde besøg hos Anchersen i Hvidovre, et ungt selskab med kun 25 år på bagen, men med lige så mange køreplantimer udført fra hovedkontoret på Jernholmen som i hele Aarhus.

Grundlægger Poul Anchersen fortalte engageret om firmaet, om hvordan han kom til at drive Movia-kørsel, og at man ofte vinder udbud på at der regnes galt, om den grønne omstilling hvor man nu har 76 elbusser og om fremtiden i de spændende tider vi lever i med vanskeligheder med at skaffe medarbejdere og reservedele og om de stigende priser på brændstof og el, samt at man efter at have haft en årrække med stor vækst, vil bruge et mindre fald i sit Movia-kørselsomfang til at finde tilbage til sine værdier, plus man også er i gang med at sammenlægge sin turistkørsel med Fladså Turist, der netop også har en dygtig mand ved rattet.

Efter en lækker frokostbuffet i firmaets kantine, dvs. naboen Dansk Brandteknisk Instituts kantine som man har en aftale om at kunne bruge, fik vi en rundvisning på værkstedet og på opstillingspladsen ved teknik- og servicechef Tino Kvist, der fortalte lige fra at man havde udskiftet skiftebilerne med elektriske biler, til hvordan man driver værkstedet i treskift og om hvor lange vognløb elbusserne kører i, og om hvordan der er forskel på de forskellige elbus-mærkers batteristyring, samt om hvordan man finder underlige fejl på busser, nemlig ved at sende dem ud på linje 139, hvor de altid er tæt på værkstedet når fejlene viser sig.

Det var dermed en spændende dag med mange interessante pointer, ikke blot om Anchersens eget firma, men også hans vinkler på udbudstidens andre store brancheaktører, den grønne omstilling m.v. Vi gik dermed meget klogere derfra end da vi kom.