Bushistorisk Selskab på Persontransport 2023

Bushistorisk Selskab på Persontransport 2023

Vi havde stand på Persontransport 2023 i Herning, i forbindelse med Transport 2023 i Messecenter Herning 20.-22. april.

Her havde vort medlem Klaus Gotschalk lånt os sin Malta-veteranbus som vi her havde udstillet og med sine flotte gul/hvid/orange farver og håndmalede påskrifter tiltrak sig stor opmærksomhed.

Det er en AEC Swift årgang 1970 med fortid i London. Den kom til Malta i 1981 og kørte her indtil 2011, hvor buskørslen overgik fra de lokale vognmænd til Arriva og hvor de vognmændenes busser blev indløst og sendt til ophugning, indtil den maltesiske kulturarvsstyrelse Heritage Malta nedlagde forbud og sørgede for at en del af de historiske busser blev bortauktioneret til bevarelse. Her deltog Klaus Gotschalk og overtog denne bus.

Blandt de udstillede nye busser var de fleste forventeligt elektriske og det var ikke alene bybusser, men også mange busser for rute-, skole- og dagturist. Der var naturligvis også busser med traditionel stempelmotor, bl.a. højdækker-turistbusser med stor bagageplads.

På Persontransport 2023 var stor tilslutning fra bus- henh. taxileverandørerne med mange interessante nye udstillere, dermed er der ingen tvivl om at messekonceptet har en fordel trods den voksende konsolidering i især busbranchen.