Vor Stautrup-bus er nu blevet malet

I vort medlemsblad Busbladet har der siden nr. 102 løbet en gribende føljeton om forvandlingen af foreningens bus fra en grim ælling til en smuk svane.

Og nu må synet af bussen så afgjort bekræfte de samme tanker, som H.C. Andersen i sin tid tænkte, da han udødeliggjorde sit eventyr om Den Grimme Ælling.

Sydfyns Lak, der gav os et yderst favorabelt tilbud på at få bussen til at skinne, og svendene hos Keolis i Odense, som har hjulpet os med alt fra plader til skruer, kan så sandelig være lige så stolte over resultatet, som foreningens medlemmer kan.

Vi har nu en funktionsdygtig bus, som kan præsentere vores lille forening på smukkeste vis, når vi kommer rundt i landet på messer og udstillinger. Dybest set håber vi, at vi kan begejstre nogle til at melde sig ind i vores bushistoriske forening.

Tilbage står, at vi skal have foretaget en mindre renovering indvendigt, og derudover skal vi også have set på stafferinger uden på bussen. Når vores kasserer senere vil give grønt lys, vil vi tage hul på disse ting.

Men vi kan alle glæde os over vi nu er godt i mål med vor plan om at erhverve en veteranbus som ”et banner” for vor forening, til brug ved udstillinger, til markedsføring for Bushistorisk Selskab, til befordring af medlemmer til arrangementer m.m. Endda en lidt usædvanlig bus, nemlig en Mercedes Benz LPO814 med karosseri fra Stautrup Karosserifabrik, faktisk den femtesidste bus fabrikken fik bygget inden den lukkede.

I december 2019 tog Vejstruprød Busimport (VBI) den lille Stautrupbus i bytte. Den var oprindeligt leveret til Alfred Clausen i Stausø i 1986, byggenummer 379 hos Stautrup Karosserifabrik. Ejeren, der havde haft den siden 2000, Sct. Nicolai Skoles SFO i Køge, havde opgivet at få bussen synet, da skolen ikke kunne skaffe en ny frontrude til den. Dermed så det ud til, at bussen ikke ville kunne klare flere syn.

Efter flere samtaler med Svend Pedersen, Vejstruprød Busimport, blev vi tilbudt at overtage bussen til en meget fornuftig pris under forudsætning af, at der kunne fremskaffes en ny frontrude til bussen.

I januar 2021 fandt vi løsningen hos Sydglas i Tinglev. I sit enorme lager af bilruder havde firmaet held til at finde netop en sjælden forrude, som kunne passe til netop denne unikke og gamle bus. I februar lykkedes det at få udskiftet begge frontruder samt en siderude i døren hos Sydglas.

Værkstedschef Benny Rasmussen hos Keolis i Odense har hjulpet os med at skabe overblik over, hvilke større eller mindre reparations- og renoveringsopgaver, som bussen skulle igennem, og haft sine svende på bussen for at få den repareret. Først for at få den gjort synsklar, sådan at vi ved vor generalforsamling i Kolding i maj 2022 kunne forevise bussen i indregistreret stand.

Derefter gik svendene hos Keolis i gang med at få bussens skørtplader fornyet, nærmest hele vejen rundt, sådan at bussen snart blev klar til maler. Og efter vi fik indhentet tilbud hos malere i Danmark og Tyskland, faldt valget på Sydfyns Lak, hvis resultat vi nu kan beundre.

Vi er dermed klar til at deltage med bussen ved de forskellige veteranbiltræf rundt omkring i landet, og derigennem få markedsført vor forening og hvervet medlemmer.